Skip to content

Ozobot

Introductie

Ozobots zijn grappige kleine robotjes die hun route bepalen door lijnen te volgen. De kleuren van de lijnen waar ze overheen “lopen” geven ze weer door licht te geven in de kleur van de lijn die ze volgen. Ze kunnen echter ook “geprogrammeerd” worden door gebruik te maken van meegeleverde kleurcodes. Deze kleurcodes moeten tussen zwarte lijnen worden getekend. De code blauw-rood-blauw betekent bijvoorbeeld “omkeren” en wanneer het robotje deze code herkent zal deze omkeren en zijn weg vervolgen.

 

Programmeren

 

met lijnen tekenen

Kinderen kunnen ozobots dus programmeren door lijnen te tekenen en deze te voorzien van codes. Op deze manier kunnen kinderen hele verhalen tekenen, wedstrijdjes doen met verschillende ozobots, maar ook puzzels opgelossen. Door met deze codes bezig te zijn leren kinderen spelenderwijs bezig te zijn met het geven van commandos aan robotjes, waarmee ze de ozobots programmeren.
Meer informatie te vinden op de site van Code voor Kids

Ozobot Kleurencodekaart

Met ozoblockly


Het lijkt misschien heel moeilijk: Ozobot programmeren met echte codetaal! Maar met de gratis online programmeertool is het allemaal heel eenvoudig. Sleep blokjes aan elkaar en maak zo je code. Als je klaar bent zet je Ozobot tegen je scherm en laad je je code in. Het scherm knippert kleuren en Ozobot herkent de code. Zien hoe het precies werkt? Bekijk het filmpje via de link naar Ozobot Benelux!

Belangerijke links

hoofd website Ozobot
ozo blockly lijkt op scratch
ozobot benelux
code voor kids